Julen nærmer sig, året går på hæld, og nye muligheder viser sig

Nytåret indbyder til refleksion over året, der er gået, samt ønsker og drømme for det nye år. Så i denne julehilsen giver vi et indblik i vores år hos Arealer og rettigheder (A&R) i COWI, hvor ikke mindst to begivenheder, som vi har nået sammen med vores kunder, har sat sit præg på året.

I maj åbnede højhastighedsbanen mellem København og Ringsted. Efter 10 års arbejde og rigtigt mange ekspropriationer (mere end 223 hæfter i ekspropriationsprotokollen) var det stort at være med på den første køretur på banen, der er Danmarks største baneprojekt i mere end 60 år.

I september nåede vi endnu en milepæl, da Københavns største byggeri siden 1600-tallet – den nye Metro Cityring – åbnede. Vi har arbejdet på Københavns metro i årtier og været tilknyttet samtlige etaper og har siden 2008 arbejdet intensivt på Cityringen.

Også internationalt skete der spændende ting: Vores kollega Richard, rejste sammen med en af vores unge danske landinspektører, Tobias, til Lesotho i september og mødtes med et større hold lokale og internationale eksperter for at igangsætte arbejdet med en plan, der skal styre udviklingen af hovedstaden Maseru mange år frem.

FNs verdensmål er kommet endnu mere i fokus i år. Mens de 17 mål er relativt nye, er arbejdet med at indfri dem det ikke. Vi har taget verdensmålene til os og lader dem vejlede os i vores valg. Vores forskellige A&R-opgaver adresserer målene på meget forskellig vis – fra at sikre den afrikanske lodsejers ejendomsret til sin jord, til når vi i Danmark og andre steder bidrager til, at miljøet sikres, infrastrukturen udbygges, ejendomsretten respekteres og byerne udvikles.

2019 har budt på andre gode projekter, og vi ser frem til 2020.

Vi vil støtte Jens, der er flyttet til Oslo for at bidrage til A&R-forretningens udvikling på tværs af skandinaviske grænser. Vi håber også på at byde flere jurister, landinspektører mv. velkommen til og særligt hos Jens Henrik på vores voksende kontor i Aalborg.

Samlet glæder vi os til 2020.

Glædelig jul og rigtig godt nytår fra alle os i Arealer og rettigheder.

Anette, Anne, Birgitte, Camilla, Carsten, Carsten og Carsten, Christina, Cosmin, Dorthe, Henrik, Ilse, Jakob, Jakob og Jakob, Jan, Jens Henrik, Jens, Jes, Jesper, Jesper, Jette, Jim, Julie, Lars, Liselotte, Mads, Mads og Mads, Maha, Majbritt, Malene, Martin, Mette, Michael, Mie, Mie, Morten, Morten og Morten, Nikolaj, Peter, Regitze, Richard, Rikke, Roar, Sean, Søren, Tobias, Ulla og Yoseph.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s