TREOGHALVFJERDS!

Vi oplever en stor interesse for vores blog – som du indtil nu har kendt under navnet ”Right of Way”. Vores læsere spørger, kommenterer, forundres og udfordres. Kort sagt har vores blog udviklet sig til at være formidling af viden, indsigt og løsninger til også at være samtaleemnet, når vi bevæger os ud i samfundet.

Nu er vi klar til næste udviklingstrin!

Right of Way skifter derfor navn til ”TREOGHALVFJERDS”. En blog om arealer og rettigheder i Danmark, der byder på vidensdeling for danske professionelle, bør have et dansk navn.

Vi er stolte af Grundloven. Vi nyder godt af bestemmelserne hver dag, der giver os et stabilt politisk klima og danner grobund for et sundt samfund i vækst. Grundloven beskytter ejendomsretten, og da vores blog oftest handler om ejendomsretten, så er det på tide med et nyt, velklingende navn.

Ejendomsrettens ukrænkelighed som beskrevet i Grundlovens § 73, og er det danske grundprincip, som vi både værner om og udfordrer til tider.

Bestemmelsen tager sig således ud:

§73

Stk. 1. Ejendomsretten er ukrænkelig. Ingen kan tilpligtes at afstå sin ejendom, uden hvor almenvellet kræver det. Det kan kun ske ifølge lov og mod fuldstændig erstatning.

 

Bestemmelsen beskytter folks ejendom og omfatter alle ejere, uanset om der er tale om danskere, udlændinge eller om der er tale om privatpersoner eller selskaber.

Retten, som er beskyttet, skal forstås meget bredt og tolkes som alle de rettigheder, der danner grundlag for vores økonomiske eksistens. Det betyder, at ikke alene ret over fast ejendom er beskyttet, men også retten til løn og pension, retten over de ting, som man har købt og ejer, retten til en forsikringssum, immaterielle rettigheder og selvfølgelig også de begrænsede rettigheder over fast ejendom, såsom servitutter, pant og lignende.

Vi løser mange opgaver, der ikke direkte handler om ret over fast ejendom eller ekspropriation, men Grundlovens § 73 er for den vigtigste paragraf i hverdagen – så derfor har vi opkaldt vores blog efter den.

Bag TREOGHALVFJERDS står 60 landinspektører, geografer, jurister, arkitekter, tekniske designere og byplanlæggere som gerne vidensdeler om alt.

Siden midten at 1980’erne har vi opbygget en omfattende ekspertise indenfor håndtering af arealer og rettigheder – såvel som innovation, udvikling af anvendelig teknologi og fremsynethed – til gavn både i Danmark og i udlandet.

Med TREOGHALVFJERDS giver vi dig nyhederne og sørger for, at du er opdateret indenfor vores specialistområder;

  • Principiel retspraksis
  • Infrastruktur
  • Ekspropriation
  • Anvendelse af arealer
  • Byplanlægning
  • Ejendomsudvikling
  • Økonomisk realiserbarhed
  • Legal opinions
  • Innovation
  • …og alt, hvad der lige falder os ind!

Specialistviden deler vi meget gerne!

Fortæl os hvad du synes, kommentér på indlæggene og lad os høre, hvad du synes.

Er der et emne, som du mangler? Retspraksis, der bør tolkes på? Fremtidige forhold, der bør belyses? Så er du velkommen til at kontakte:

Juridisk redaktør Kira Niro, Jurist i Ejendomsret, kino@cowi.com, tlf. 56 40 38 23, mobil 50 55 10 60.

Teknisk redaktør Morten Krebs, Udviklingschef, mtk@cowi.com, tlf. 56 40 10 47, mobil 23 31 34 07.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s