SDG is in our DNA

Bærekraft kalder man bæredygtighed på norsk, og det er en god indgang til COWIs tilgang til FNs 17 verdensmål (Sustainable Development Goals) der sætter dagsordenen for bæredygtighed.

I Areal og Rettigheder har verdensmål nr. 1, afskaf fattigdom og særligt delmål 1.4, lige rettigheder til ejerskab, her fast ejendom, været en del af vores forretning og dagligdag i mere end 20 år. Vi bidrager med projekter der registrerer rettigheder og opbygger tingbogssystemer. Vi arbejder for tiden mest i Afrika, men vores projekter omfatter også Mellemamerika, Asien og Østeuropa. Vi arbejder med en model der giver bærekraft med anvendelse og opbygning af lokal og international viden.

Også på et mere lokalt niveau tænker vi bæredygtighed – COWI har i mange år været en af Danmarks stærkeste ekspropriationsrådgivere og her er verdensmål 1.4 såmænd også i spil, for her er det også vigtigt at have fokus på lige rettigheder og sikre en god proces for de der er knapt så ressourcestærke. Vi har f.eks. siden 1999 arbejdet med Hummelmose udvalgets anbefalinger, der beskriver hvad en god ekspropriationsproces indebærer.

For bærekraft er det vi i COWI tilstræber at bidrage med og det har faktisk været en del af vores forretningstilgang i mange år – i COWI har vores broer altid været bæredygtige, og fra begyndelsen af 1970´erne er miljø en del af forretningen, de første skridt i retning af det der i dag gør os til klimarådgiver.

Bæredygtighed er naturligvis meget andet end klima, men det er også en vigtig dagsorden hvor både store og små bidrag er væsentlige, så derfor råder COWI i dag over en mindre flåde af hybrid- og elbiler som medarbejdere bruger i det daglige arbejde – og også her har vi tænkt bæredygtighed i mange år – i 2020 er det f.eks. 11år siden, at vi i Areal og Rettigheder anskaffede vores første elbil – til brug for opgaven med areal og rettighedserhvervelse til Cityringen i København. Den elbil er historie nu, men understreger at fokus på bæredygtighed – bærekraft – er og har været i vores DNA længe.

PS: For en international rådgiver som COWI udgør et par elbiler alene naturligvis kun en mindre del af vores bæredygtighedsindsats – derfor klimakompenserer COWI også ved at finansiere projekter rundt omkring i verden.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s