Grundloven fejres landet over d. 5. juni og anses for at være Danmarks forfatning.
Vi arbejder med Grundloven hver eneste dag for at skabe et bedre samfund for danskerne, men den har også betydning internationalt set.
COWI er en væsentlig aktør på den internationale scene, og vi har brug for flere dedikerede sjæle, der har lyst til at gøre en positiv forskel.
Men lad os lige fortælle, hvordan det hænger sammen med Grundloven og FNs Verdensmål om bæredygtighed.
Grundloven
Den første grundlov blev vedtaget i 1849, og selvom Grundloven er blevet tilpasset ved tre senere lejligheder, så er det den lov, der har betydet mest for danskerne i de seneste 170 år.
De fleste danskere kender dele af Grundloven, netop fordi retten til at forsamle sig, retten til tale frit og ejendomsrettens ukrænkelighed er temaer, som vi gennem årene jævnligt har diskuteret i samfundet. Vi er ikke altid enige i dagligdagen og diskuterer gerne grænserne for de grundlovssikrede rettigheder.
Netop det, at vi anvender, tolker, forholder os til og bekender os til Grundloven som samfund betyder, at vi igennem 170 år har været et stabilt samfund. Vi falder tilbage på Grundloven, hvis den øvrige lovgivning ikke giver os et tilpas svar på vores spørgsmål. Denne forudsigelighed i, hvordan tvister afgøres og hvilke rammer, vi alle skal agere indenfor, har gennem årene været en katalysator for en god og positiv udvikling.
Da FN i 2015 vedtog de 17 Verdensmål, havde Danmark allerede et meget stærkt udgangspunkt til at arbejde med at implementere målene og gøre vores til, at de opnås.
Særligt tre verdensmål skiller sig ud, fordi Danmark er langt fremme i arbejdet med dem.
Afskaffelse af fattigdom
Verdensmål nummer 1 handler om afskaffelse af fattigdom, hvilket bl.a. indebærer en lige ret til de økonomiske ressourcer samt adgang til ejerskab og kontrol over land og andre former for ejendom, arv, naturressourcer og passende ny teknologi.
Netop det mål er også adresseret i Grundloven § 73, hvor ejendomsretten er ukrænkelig. Det er den for alle. Der er ikke en udvalgt skare af begunstigede, der har en bedre ret end andre. Derfor har vi allerede haft en betydelig udvikling på dette punkt, som gør, at vi i Danmark allerede har implementeret store dele af dette delmål.
Anstændige jobs og økonomisk vækst
Verdensmål nummer 8 handler om, at sikre anstændige jobs til alle, men også at sikre en højere økonomisk produktivitet gennem teknologisk opgradering og innovation, blandt andet gennem fokus på høj værditilførsel.
Det betyder, at vi skal fremme lt, der støtter produktive aktiviteter, skaber anstændige jobs, iværksætteri, kreativitet og innovation.
I Danmark er det netop på grund af Grundloven og vores stabile politiske klima set i forhold til den øvrige verden, der har sikret, at vores borgere har haft overskuddet til at tænke langt ud i fremtiden og sørget for, at vores fremmeste eksportvare er know-how. Det falder helt i tråd med, at en del af vores sektorer er vidensvirksomheder. Vi lever af at hjælpe andre videre og tænke på det samfund, både store og små, som vi kan hjælpe videre via innovation og ny teknologi.
Bæredygtige byer og lokalsamfund
Verdensmål nummer 8 sikrer, at alle har adgang til egnede og sikre bolig til en overkommelige pris.
Derfor skal byudvikling skal gøres mere inkluderende og bæredygtig og kapaciteten skal øges til en inddragende, integreret og bæredygtig boligplanlægning og styring i alle lande.
Det kræver også, at der skabes positive økonomiske, sociale og miljømæssige forbindelser mellem by, opland og landdistrikter ved at styrke den nationale og regionale udviklingsplanlægning.
Det arbejder COWI rigtig meget med. Vores vision er at skabe sammenhæng i morgendagens bæredygtige samfund.
Det sker både i Danmark, men der er også værd at bemærke, at COWI er det stærkeste brand og den foretrukne konsulent på de internationale markeder, hvor vi opererer. Det er den nationale og internationale tilgang, der giver os styrken til at stå frem.
Fremtiden for dig og COWI
Grundloven giver os en unik mulighed for at gøre en positiv forskel – ikke alene i Danmark, men også at kunne træde til og dele viden til gavn for hele verden.
COWI er en aktiv medspiller i udviklingen i stort set alle lande i verden, og vi er stolte af, at vores medarbejdere i alle lande byder ind på kryds og tværs og sætter deres positive aftryk i verden hver dag.
Grundloven sikrer således ikke kun os i Danmark, men giver os ligeledes mulighed for at hjælpe andre videre.
Vi er kun lige startet, og der er en kæmpe opgave foran os.
Derfor søger vi også nye medarbejdere, der vil med os på rejsen.
Vi arbejder med Grundloven og de bæredygtige verdensmål, hvad enten der er indenfor jura, økonomi, ejendomsret etc.
Hos os kommer du til at gøre en forskel. Vi taler ikke alene om verdensmålene, men handler på dem hver eneste dag. Det giver mening i dit arbejde.
Du er meget velkommen til at kontakte os eller sende en ansøgning, hvis du vil gøre en forskel i fremtidens verden.
Se vores jobopslag her:
Økonom eller erhvervsmægler til ejendomme, transaktioner og udvikling, Lyngby
Er du økonom, erhvervsmægler, cand.merc, eller tilsvarende med erfaring inden for ejendomsudvikling, transaktioner og byudvikling?
Jurist til ejendomme, transaktioner og udvikling, Lyngby
Er du en knalddygtig jurist, cand.merc (jur) eller tilsvarende med erfaring inden for arealerhvervelse, ejendomsudvikling, transaktioner og byudvikling?
Landinspektør til Areal og rettigheder, Lyngby eller Ringsted
Er du klar til nye udfordringer og til at blive en del af holdet af førende rådgivere inden for ejendomsret?
Jurist til Areal og rettigheder, Århus, Lyngby eller Ringsted
Er du klar til nye udfordringer og til at blive en del af holdet af førende rådgivere inden for ejendomsret?