Vestre Landsret giver COWI medhold i strid om servitutdokument

Vestre Landsret har underkendt Tinglysningsretten i en sag om afvisning af en servitut på grund af, at servitutteksten indeholdt den samme sætning to gange. Sagen viser, at det kan kræve en del benarbejde at få Tinglysningsretten til at rette op på åbenlyse urimeligheder. Mere bekymrende er det, at afgørelsen også viser, at Tinglysningsretten træffer nogle af sine afgørelser uden at have den fornødne lovhjemmel.

I december 2016 anmeldte COWI på vegne af Forsyning Helsingør Spildevand en servitut om en spildevandsledning til tinglysning.  Der var tale om en helt almindelig servitut af den type, der tinglyses i hundredvis eller tusindvis af hvert år. Det vil sige, at servitutten indeholder sædvanlige bestemmelser om, at ledningen skal ligge uforstyrret, forbud mod beplantning, bebyggelse osv. ret-copy

Læs mere her…

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s